Lydia

 

Lydia föddes tillsammans med 9 syskon (bl.a. Bhombis!) den 23 januari 2005 på Gep’s Big Bear’s kennel i Östervåla. Hon heter Wish Bear, det passar jättebra för henne - hon är en riktig liten önskebjörn!  

 

I myllret av alla valpar måste vi ju ha gosat med Lydia också när vi var över och hälsade på brorsan. Men sen träffade vi inte henne igen på ungefär 1,5 år. Då hade hon flyttat till sin ”farmor” Kerstin och pappa Bosse. Kerstin kallade henne Polisen för det var alltid hon som kom först när man öppnade bildörren för att kontrollera vilka det var som hälsade på.

 

Det finns inte en gosigare hund än Lydia. Hon vill så väl och trycker sig mot vem som helst som orkar gosa en stund. När Kerstin erbjöd oss prinsessan på halvfoder kändes det bara så rätt så dagen efter kom hon hem med oss. Till vår och brorsans stora glädje! Undrar om de kommer ihåg varandra från valptiden?

 

Lydia och Bhombis busar loss i hundgården (2:a veckan)

 

Lydia har haft fullt upp sen hon kom till oss. Först hämtade hennes andra matte Kerstin henne för en kryssning till Finland. Där träffade hon en jättesnygg finsk kille och de rumlade runt några dagar.

 

Vackra Lydia och snygga Vallu (bild från www.boyzoneskennel.se)

 

Sedan fick hon bo hos mina föräldrar en vecka och fast de är schäferfanatiker föll de stenhårt för Lydia. Ett tag undrade jag om vi alls skulle få tillbaka henne. Jag höll på att göra mig själv (och Kerstin säkert) tokig innan det blev bekräftat på ultraljud att det fanns valpar i magen. Det var jättespännande att följa dräktigheten, Lydia blev mer mogen på bara ett par veckor. Hon såg ut som och uppförde sig som en liten prinsessa. Slutade leka med barnsliga brorsan. Tillät oss ge henne mat - ibland. Ibland passade inte maten. Låg på soffan utsträckt som värsta divan och övervakade allt och alla under hennes lilla kungadöme. Men hon var fortfarande lika gosig och kelig som tidigare.

 

Prinsessan relaxar framför TVn!

 

Sedan skulle vi upp till stugan på semester och då flyttade Lydia tillbaka till sin andra matte Kerstin igen. Där fick hon 5 underbara valpar, 3 tjusiga killar och 2 fina tjejer. Jättefina, stora och jämna valpar. Och Lydia förvandlade sig till världens bästa mamma. Vilken tjej! Man blir ju helt förstummad över vilka bra instinkter hon har.

 

Duktiga mamma Lydia med 4 dagar gamla valpar!

 

Nu har hon kommit hem till oss igen och vi tar det lite lugnt så hon får bo in sig här igen, träna lite kontaktövningar och sidgående och ta henne till hundsimmet för att se hur hon gillar att simma. Under vintern och våren ska vi gå någon kurs för att aktivera henne men har inte bestämt än vilken det blir, det är nog mycket som skulle kunna passa henne... agility, lydnad, spår, rapport, lydility, vatten? Kanske pröva att ställa henne också.

 

Lydia är våran glada, lyhörda, raketsnabba, modiga, keliga lilla prinsessa och världens finaste tjej!